farm_date
Home
Home
Menu

Dating Tips


Om de mogelijkheden die Farm Date je biedt optimaal te kunnen gebruiken geven we hieronder wat handige tips. Dus ook al ben je niet zo bekend met internet dating sites, met deze aanwijzingen kom je vast heel ver.

1) Je Profiel aanmaken

Een goed profiel is positief. Haal je goede kanten aan en geloof in jezelf(!) maar blijf wel eerlijk. Het is niet de bedoeling dat je reacties krijgt van mensen waarnaar je niet op zoek bent nietwaar? Het valt niet altijd mee om wat over jezelf te vertellen. Toch is het belangrijk om wat uitgebreider op de dingen in te gaan. Met alleen een zinnetje als : “ik ben een rustige melkveehouder”, of “verlegen boerenmeid is het alleen zijn zat” en dan “wil je meer weten mail me maar” kom je er echt niet! Bedenk zelf eens of je een mailtje zou sturen naar iemand waar je nog zo weinig van weet.

Dus vertel een klein beetje over jezelf. Vul ook je hobby's in, en zet er als het even kan een foto bij. Het helpt echt om een foto bij je profiel te plaatsen. Als je niet met je pasfoto op de voorpagina wilt, dan heb je ook nog de mogelijkheid om wat foto’s te plaatsen bij je extra foto pagina. Als je full time deelnemer bent kun je deze foto's verbergen voor aspiranten. Laat zien waar je trots op bent. Je boerderij, je auto, je trekker, je hond of je paard. Mensen willen graag weten wie je bent. Foto’s kunnen dat plaatje natuurlijk completer maken.

2) Je foto(s) toevoegen

De ervaring leert dat profielen met een of meerdere foto's sneller en meer reacties krijgen. Dit betekent nog niet dat het je ook een succesvol resultaat zal opleveren natuurlijk. Als je anoniem wilt blijven is het uiteraard beter om geen foto te plaatsen. Maar als je het prettig vindt mensen te laten weten met wie ze te maken hebben dan zijn foto's natuurlijk een prachtige manier om dit te doen. Kies wel mooie en kwalitatief goede foto's uit van jezelf om aan je profiel toe te voegen.

3) Een geschikte kandidaat zoeken

Een geschikte kandidaat vinden valt niet altijd mee. Kijk eerst eens op je gemak rond tussen de profielen. Neem de tijd om alle interessante profielen goed te lezen en niet alleen op de foto af te gaan. Het is per slot van rekening zo, dat degene die op een foto misschien niet meteen jouw type lijkt, in werkelijkheid wel eens de partner van je dromen zou kunnen te zijn.

De zoekfunctie van Farm Date kan je helpen bij het zoeken. Je kunt al wat criteria invullen en dus een eerste schifting maken: als je bijvoorbeeld geen kinderwens (meer) hebt komt er in de resultaten niet iemand te voorschijn die juist wel kinderen wilt.

Je hebt iemand gevonden die je wel leuk lijkt. Wat nu?

Als je je nog wat onzeker voelt kun je de persoon in kwestie een klompje sturen om je interesse te tonen. Log in en zoek het profiel op van degene die je leuk vindt. Klik op het gele klompje naar zijn/haar naam en het klompje is verstuurd. Degene die het klompje ontvangt kan dan reageren met een groene klomp; “ja ik zie het wel zitten”, een oranje klomp:”misschien wordt het wel wat”, of een rode klomp: “bedankt voor je interesse maar ik denk niet dat er toekomst inzit”.

Maar ja, uiteindelijk komt het er toch op aan! MAILEN!

4) Mailen

Als je iemand hebt gevonden die je wel aanspreekt kun je hem/haar een e-mail sturen. Wat je in zo’n eerste persoonlijke mail zet is natuurlijk belangrijk. Begin je mail met een inleiding. Bijvoorbeeld waarom de profiel van die ander je opviel. Vraag ook een paar dingen die je over de ander zou willen weten maar vertel ook iets over jezelf, wat uitgebreider en wat andere dingen als wat er al in je profiel staat natuurlijk. Vergelijk je kandidaat niet met je ex, ga pas daten als je volledig over je vorige relatie heen bent. Uiteraard moet je mail netjes geformuleerd zijn en geen ernstige taalfouten bevatten.

Een eerste contact is natuurlijk belangrijk want je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken!

(TIP: als je spelling moeilijk vindt type je het berichtje eerst in microsoft WORD en doet een spelling controle. Dan weet je zeker dat het wel OK is. Dan kopiëren en plakken in je email.)
 

5) Een afspraakje

Als je een tijd met iemand mailt, en later misschien ook chat of belt kan er een afspraak volgen om te kijken of het echt zo goed klikt als je denkt. Je hebt natuurlijk zelf in de hand of en wanneer dit gebeurt, er is geen haast! Het is aan te raden om de eerste keer niet thuis af te spreken maar in een leuk rustig cafeetje onder het genot van een kopje koffie of zo. Dat is ook makkelijker als blijkt dat je elkaars type niet helemaal bent. Zorg dat je er verzorgd uitziet. Uiteraard schone kleding, fris gewassen en een lekker geurtje, je date zal het op prijs stellen dat je de moeite hebt genomen.

6) Beleefdheid

Behandel de ander alsof je het zelf bent. Als je een contact niet wilt voortzetten of je hebt al direct geen interesse, wees hier dan eerlijk en duidelijk over. Iemand afwijzen is niet makkelijk maar voorkomt pijnlijke situaties naderhand. Praat niet de hele tijd over jezelf, maar luister vooral heel goed naar de ander. Drink niet teveel, dat maakt een slechte indruk.

7) Privacy

Farm Date is zo opgezet dat je privacy absoluut gewaarborgd is. Dat vinden we erg belangrijk. De Farm Date e-mail contacten vinden daarom plaats via je eigen gesloten mailbox op de site, zonder vertoon van e-mail adressen. Je hebt dus zelf in de hand welke informatie je aan de ander versterkt zoals je adres, telefoonnummer of e-mail adres.

We hebben Farm Date opgezet om “agrarische denkende” mensen bij elkaar te brengen. Hen een eigen plaats op het internet te geven waar ze anoniem op zoek kunnen gaan naar een levenspartner of een gezellige vriend of vriendin. Natuurlijk zouden we erg graag willen weten of we hierin ook zijn geslaagd. 
Graag horen we dan ook over jullie ervaringen. Heb je de ware bij ons gevonden? Of heb je nog nooit zo’n leuke avond gehad met een nieuwe vriend/vriendin? We zijn heel benieuwd en hopen ook dat het anderen helpt om ook de stap te nemen en een profiel aan te maken. Zodat ook zij een (Farm Date) maatje kunnen vinden.

8) Fakers

Helaas soms komt het voor dat mensen zich als faker aanmelden (een faker is een persoon die zich op het internet anders voordoen dan ze zijn.) Fakers zijn niet altijd makkelijk te herkennen, heb je twijfel over een persoon meldt het ons.,  TIP maak nooit geld over naar een andere dater! 


Vertel ons je verhaal. Inzendingen worden vertrouwelijk behandeld waarbij je privacy absoluut gewaarborgd is. Je verhaal plaatsen wij in de rubriek "Succes verhalen"met een door de inzender gekozen naam (nickname).